اسرائیلی‌ها که با حمله به بیمارستان معمدانی جنایت جدیدی در کارنامه خود ثبت کردند، پیش از آن آثار تاریخی و مذهبی را هم سر بریده بودند.

اسرائیل نه به مسجد رحم می‌کند، نه به کلیسا

گروه گردشگری کنگره سلامت مردان: در میان خبرهایی که هر بار با حملات ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به سرزمین‌های اشغالی به گوش می‌رسد، بعد از شهادت زنان و کودکان و آوراگی‌شان، آنچه ناراحت کننده است تخریب آثار تاریخی  شهرهاست. غزه و کرانه باختری، قدمتی حدود ۵هزارسال دارند و از آنجایی که محل تلاقی و برخورد تمدن‌های زیادی بوده‌اند، پر از آثار تاریخی شگفت‌انگیز و منحصر به فرد هستند. اما نکته جالب درباره این تخریب‌ها، خصومتی است که رژیم صهیونیستی در عمل با نماد و محل عبادت مسلمانان یعنی مسجد نشان می‌دهد. در طی ۷۵سال اشغال سرزمین فلسطینیان مساجد زیادی در شهرها تخریب شده‌اند که بسیاری ارزش تاریخی داشته‌اند. اما اگر تصور می‌کنید که خصومت رژیم جعلی اسرائیل فقط با مساجد است، تصور درستی نیست. در کنار مساجد حتی کلیساهای زیادی که از نظر تاریخی بسیار ارزشمند بوده‌اند مورد هدف موشک‌ها و بمب‌های اسرائیلی قرار گرفته‌اند.  مسجد «محمدامین» در خان یونس از ابتدای عملیات طوفان‌الاقصی جبهه حماس علیه اسرائیلی‌ها که حملات وحشیانه آنان را در پی داشت، تاکنون ۳۱مسجد تخریب شده‌اند. مسجد محمدامین در شهر خان یونس یکی از مساجدی مهم مردم غزه بود که در حملات اخیر رپژیم صهیونیستی به طور کامل تخریب شد. عکسهایی که از گنبد و نمای داخلی تخریب شده این مسجد منتشر شده است حکایت از زیبایی هنری مسجد محمدامین دارد.

 

  کلیسای ارتودکس غزه قبل از حمله به مسجد محمدامین، خبر هدف قرار گرفتن کلیسای تاریخی غزه توسط رژیم صهیونیستی منتشر شد. این کلیسا که به نام « سن پورفیریوس» اسقف قرن پنجم غزه نامگذاری شده است، در طی جنگ سال ۲۰۱۴ و بعد از آن با رژیم اشغالی جان پناهی برای مردم بوده است که  از شر بمب‌ها به این کلیسا پناه می‌آوردند.

  مساجد تاریخی و هنری «مسجد العمری» واقع در اردوگاه جبلیه نوار غزه در حملات اولیه صهیونیست‌ها فقط مناره‌ای از آن باقی ماند اما  اشغالگران به همان مناره باقیمانده هم رحم نکردند و در حملات بعدی بقایای مسجد را از بین بردند. قدمت ساخت مسجد العمری  به ۱۴۰۰ سال پیش برمی‌گردد. این مسجد که سومین مسجد بزرگ در فلسطین محسوب می‌شد و مساحتی بالغ بر ۴هزار متر مربع داشت تا زمان جنگ‌های صلیبی مقصدی برای زائران در شهر غزه و اطراف آن بوده است. مسجد العمری به دلیل معماری منحصربه‌فرد خود به موزه کوچکی از هنر اسلامی شهرت داشت. در این مسجد کتابخانه‌ای معروف قرار داشت که قدمت آن به صدها سال پیش می‌رسید. مرتفع‌ترین مناره مسجد عمری هشت‌ضلعی و یکی از بهترین نمونه‌های معماری مملوکی در فلسطین محسوب می‌شد. اهالی نوار غزه در اعتراض به تخریب این مسجد، در ویرانه‌های مسجد به برگزاری نماز جمعه در ویرانه‌های این مسجد اقدام کردند.

  مناره مسجدها هدف قرار گرفتند مسجد«الشمعه» در منطقه الزیتون و مسجد«المحکمه» در منطقه شجاعیه غزه که تاریخ ساخت آنها به قرن نهم باز می گردد، مساجد مهمی هستند که تاکنون توسط رژیم جعلی اسرائیلی تخریب شده اند. مسجد الشمعه حدود ۶۰۰سال قدمت داشت. در منطقه زیتون شهر غزه، مسجد دیگری به نام «امام شافعی» بود که مناره‌های بلندی داشت. صهیونیست‌ها با هشت موشک این مناره‌ها را مورد هدف قرار داند که باعث تخریب منازل اطراف مسجد نیز شد. «مسجد السوسی» نیز یکی از مساجد بزرگ نوار غزه واقع در اردوگاه ساحلی غرب غزه بود توسط صهیونیست‌ها به سرنوشت مسجد امام شافعی دچار شد.

  تاریخ غزه همچنان در معرض تخریب است طبق قوانین بین‌المللی حمله به  بناهای تاریخی، بیمارستان و مراکز دینی توسط کشورهای در حال جنگ، ممنوع است. البته که اسرائیل نشان داده است که به هیچکدام از قوانین بین‌المللی الزام ندارد و تخریب مساجد و کلیساها توسط این رژیم یکی از هزاران قانونی است که به راحتی بر آن پا می‌گذارد. حمایت از اماکن عبادی ذیل عنوان اموال فرهنگی و تاریخی در حقوق بین الملی بشر دوستان لحاظ شده است. این حمایت شامل منع  حمله و تخریب، ممنوعیت به کارگریری در جهت اهداف نظامی و منع اقدامات تلافی‌جویانه نسبت به این اماکن است. در قرآن نیز با نام بردن از اماکن عبادی توحیدی نسب به هتک حرمت آنان هشدار داده شده است. کارشناسان می‌گویند علاوه بر مکانهای مذهبی تاریخی نامبرده شده، در دور جدید حملات اسرائیل به نواره غزه بناهای از جمله قصر پاشا، صومعه سنت هیلاریون، کلیسای جبلیه، شهر باستانی البلاخیه، تپه خاکستر، تپه تاریخی برقوق و بندر تاریخی آنتودون نیز در خطر تخریب توسط بمباران و یا موشک باران رژیم جعلی اسرائیل هستند. پایان پیام/

اسرائیل نه به مسجد رحم می‌کند، نه به کلیسا

دیدگاهتان را بنویسید